Завршено снимање првог дела серије „Сенке над Балканом“

Нова серија РТС-а „Сенке над Балканом“ у основи је политички трилер - драма и бави се збивањима од 1928. до 1940. године. Екипа је синоћ обележила успешан завршетак првог дела.

Прва сезона обухвата период непосредно пред убиство народног посланика Стјепана Радића у Скупштини и увођења диктатуре.

Драган Бјелогрлић, редитељ и глумац, открива да се серија Сенке над Балканом снима на много локација, а да нема много дана за снимање.

„За свеобухватну атмосферу серије било нам је потребно облачно, мрачно време. Морали смо да снимамо у новембру и децембру, а они баш нису идеални за снимање. Памтићу једну ноћ пре 10 дана, било је минус девет у Баранди и дувао је ветар. Са нама су снимали Руси, њима је то било мање-више нормално, али се ми нисмо баш нешто провели“, прича Бјелогрлић додајући да је девет недеља снимања иза екипе.

„Сада правимо паузу и негде већ крајем јануара идемо у Македонију, а снимаћемо мало у Русији и у Босни и Херцеговини“, најављује Бјелогрлић.

Повезивањем стварних и измишљених ситуација и личности представљени су најразличитији светски утицаји на Балкану.

Глумица Марија Бергам тумачи лик главне јунакиње Маје Давидовић. Марија за Мају каже да је жена ван свог времена јер иако припада аристократском слоју не понаша се типично за свој статус.

„Мислим да сам објективан и мислим да до сада није урађено нешто овако код нас и да је за класу изнад онога што је Бјелогрлић радио до сада, у продукцијском смислу“, сматра Владимир Кецмановић, један од сценариста. 

Да би серија била атрактивна инсистира се на неочекиваним обртима, напетим кадровима и различитим емотивним стањима.

Драган Бјелогрлић каже да су управо добили позив од Феста, међународног фестивала. Организатори желе да пусте прву епизоду током смотре и да промовишу серију.

„Надам се да ћемо до Феста успети да упакујемо прву епизоду“, истакао је Бјелогрлић.

Први део завршен је успешно, следе монтажа и емитовање. Многобројна екипа ускоро наставља снимање другог и трећег дела који обухватају збивања до распада Краљевине Југославије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво