УН генератор фосилних горива

У новом извештају Међународне финансијске корпорације предлаже се да се фосилна горива што пре замене енергијом из соларних алтернатива.

Извештају је претходила анализа о употреби генератора на фосилна горива у 167 земаља у развоју.

Закључено је да токсичне материје негативно утичу на животну средину и јавно здравље.

Поред тога, лош утицај је забележе и у сегменту економије. За многе државе то значи конкретан трошак од преко 2 милијарде долара.

Према објашњену стручног тима Међународних финансијских корпорација, када је реч о фосилним генераторима показало се да представљају трошење великог капитала, на глобалном нивоу педесет милијарди долара годишње.

Са друге стране, када се сагледа утицај на здравље људи, изузетно је велики број штетних честица које се ослобађају и доприносе све већем загађењу ваздуха.

Емисије из генератора у том смислу представљају лошу опцију.

Због тога је мисија извештаја Међународних финансијских корпорација не само чиста економска рачуница већ, пре свега, апел да се што пре пређе на коришћење енергије из других обновљивих извора.

На тај начин створили би одрживу и конкурентну, здрава и сигурну будућност. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво