Изложба посвећена архитектури будућности

У дигиталном добу, можда више него икада раније, расте потреба за мултидисциплинарним истраживачким приступом у уметности, архитектури, науци и технологији, као и у бављењу изазовима савременог друштва. Томе је посвећена и изложба „О архитектури: нови материјали и дизајн у архитектури и уметности”, која је недавно отворена у Галерији науке и технике САНУ.

Шестог децембра у Галерији науке и технике САНУ отворена је изложба „О архитектури: нови материјали и дизајн у архитектури и уметности", у организацији Асоцијације за развој одрживе урбане заједнице ‒ СТРАНД. Током трајања изложбе (од 6. до 16. децембра) ауторима најбољих радова биће додељене награде, а у петак, 14. децембра, планирана су и два тематска предавања предавача из Холандије.
Најпре ће проф. Франк ван дер Ховен у 17.30 говорити о теми „Лабораторија виртуелне реалности као метод у дизајнирању", док ће након тога, од 18 сати, Милена Ивковић одржати предавање „Гејминг као алат у урбаном планирању".

Тема изложбе усмерена је на иновације и креативни приступ у архитектури и уметности, али и на све области које на креативан и иновативан начин употребљавају тзв. новомедијске технологије. Аутори и професионалци из света уметности, архитектуре и технологије нових медија изложиће оригинална истраживања и пројекте о темама као што су: приступ новим медијима, нови материјали и дизајн у архитектури, „паметни градови" ‒ принципи архитектуре и урбанистичког дизајна, суочавање с будућношћу, израда града кроз нову архитектуру.

Сама изложба прати два међународна догађаја одржана у јуну ове године, са истом темом: то су предавања „Искуства Холандије" и конференција „У дигитално доба: иновације у уметности, архитектури, науци и технологији".

 Приредила Александра Стојановић

број коментара 0 пошаљи коментар