Нови центар за младе предузетнике

На Економском факултету Универзитета у Београду најављено је отварање Стартап центра где ће студенти овог факултета кроз менторски рад и практичне радионице моћи да добију директан увид у то како изгледа предузетнички живот и пословање у Србији.

Стартап центар ће бити место где ће студенти, уз подршку ментора из MBP Workshop-a, моћи да развијају своје предузетничке идеје и направе прве кораке у пословању.

У току тромесечног рада у Стартап центру, изабрани тимови ће радити на провери својих идеја и побољшању производа или услуге, како би спремни изашли на тржиште са својом компанијом.

Интересовање младих људи за предузетништво порасло је у последњих неколико година, а чињенице говоре у прилог томе да ће се стартап култура тек развијати. У овом тренутку ИТ сектор би могао да упосли 30.000 ИТ стручњака, тренутна плата у просеку у Србији у овој делатности износи 1225 евра. Директне стране инвестиције за стартапе у Србији у последњих годину дана су износиле чак 50 милиона евра.

"Ово је сјајна прилика за наше студенте који имају предузетничке амбиције да на Економском факултету у Београду започну свој бизнис уз подршку професора и корпоративних ментора" - истакао је продекан за сарадњу са привредом, др Драган Лончар.

Од 1. јула до 15. септембра трајаће пријаве за тимове који желе да се прикључе тромесечном програму развоја својих бизнис идеја. Учешће у програму Стартуп центра могу се пријавити и студенти са других факултета, али један члан тима мора бити студент Економског факултета Универзитета у Београду.

Радови на адаптацији и уређењу простора за Стартап центар, који се налази на четвртом спрату зграде Економског факултета приводе се крају.

Отворен простор омогућиће размену идеја, а посебан део биће резервисан за одмор и дружење свих учесника.

 

Приредио Бојан Главонић

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво