Конкурс за најбоље студентске радове у области европских интеграција

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије расписала је конкурс за три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији. Циљ Конкурса је да се млади академски грађани подстакну на аргументовану дебату у вези са чланством наше државе у Европској унији.

Расписан је конкурс за три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији. Циљ Конкурса је да се млади академски грађани подстакну на дебату у вези са чланством наше државе у Европској унији.

Конкурс је расписала Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије. Радови би требало да одговоре на једну од четири предложене области:

1. Србија у процесу приступања ЕУ: изазови и перспективе политике проширења ЕУ
2. Реформски потенцијал европске интеграције за Србију: развојни, нормативни и вредносни аспекти
3. Културне, друштвене и политичке димензије европског идентитета
4. Митови о ЕУ: предрасуде о евроинтеграцији као последица недовољне информисаности

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана, и радови који испуне критеријуме биће објављени у електронском зборнику студентских радова који су пристигли на конкурс.

Конкурс је отворен за студенте завршних година основних академских студија (студенти треће и четврте године), као и за студенте мастер академских студија на универзитетима у Републици Србији.

Рок за слање радова је 20. април 2017. године.

Све детаље конкурса можете пронаћи на званичној презентацији Канцеларије за европске интеграције: http://www.seio.gov.rs/src/vesti/952/189/335/detaljnije/raspisan-konkurs-za-studentske-radove-o-evropskoj-uniji

Приредила Маја Стојановић

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво