Зика вирус на Флориди

Флорида, прва држава Уније која је пријавила појаву зика вируса у континенталном делу Сједињених Dржава, тек треба да позове стручни тим ловаца на болести савезне владе који треба да јој помогну у испитивањима, изјавили су представници здравствених власти Ројтерсу.

Зика вирус на Флориди Зика вирус на Флориди

Координација са центрима САД који су задужени за контролу болести и превенцију, пошто је Флорида пријавила могући случај заразе зика вирусом 19. јула, одвијала се претежно на даљину, рекли су надлежни. То је изненадило неке стручњаке за тропске болести који су изјавили да би изостанак свеобухватне акције за сузбијање вируса могao да доведе великог броја заражених.

Премда Флорида има велико искуство у борби против епидемија болести које преносе комарци, укључујући и вирсе који преносе денгу и чикунгу, ризик од појаве дефеката при рођењу деце захтева хитно деловање у спречавању ширења болести свим расположивим средствима, кажу здравствене власти.

Друге државе хитно су позвале медицинске тимове у помоћ да би пратили ову опасну болест. Власти на Флориди су изјавиле да су четири случајева зика вируса вероватно последица уједа комарца и да је то први знак да вирус циркулише на локалу, иако још увек нису ухваћени комарци који преносе вирус.

Епидемија зика вируса која тренутно влада први пут је откривена прошле године у Бразилу, и њу је пратило 1700 случајева деце рођене са микроцефалијом, тешким деформитетом. Од тада, болест се шири великом брзином кроз обе Америке.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво