Читај ми!

Маск ће се повући са чела Твитера, ако корисници буду гласали за то

Извршни директор „Твитера“, Илон Маск, покренуо је у недељу анкету у којој пита кориснике да ли би он требало да се повуче са чела компаније, додајући да ће поштовати резултате анкете.

Од 05:57 ГМТ, скоро 12 милиона корисника је учествовало у анкети, и 56,3 одсто је гласало за његову оставку, неколико сати пре закључења изјашњавања.

Милијардер није изнео детаље о томе када ће се повући ако резултати анкете то буду показали. Одговарајући на коментар једног корисника о могућој промени генералног директора, Маск је кратко одговорио: „Нема наследника“.

Иначе, Маск је још прошлог месеца на суду у Делаверу изјавио да ће смањити своје присуство у компанији и на крају наћи новог директора који ће водити „Твитер“.

Анкета је уследила после недељног ажурирања политике друштвене мреже, по којој су забрањени налози који су креирани у сврху промоције других компанија друштвених медија и садржаја који садрже линкове или корисничка имена за ривалске платформе.

Неколико минута пре те анкете, Маск се извинио и у објави написао да ће се убудуће гласати пре увођења великих промена политике пословања.

Неколико сати касније, на званичном налогу компаније покренуо је засебну анкету у којој корисници треба да се изјасне да ли „Твитер“ треба да санкционише налоге које оглашавају друге платформе друштвених медија на Твитеру.

Ажурирање политике би утицало на садржај са платформи друштвених мрежа „Мете“ – Фејсбук и Инстаграм, заједно са Мастодоном, Трамповим Truth Social-ом, Трибелом, Ностром и Постом, уз омогућавање објављивања више садржаја.

Бивши извршни директор „Твитера“, Џек Дорси, који је недавно инвестирао у платформу друштвених медија Ностр, одговорио је на објаву којом се даје подршка Твитеру, једном једином речју: „Зашто?“. У одговору на објаву другог корисника о забрани промоције Ностре, Дорси је рекао да то „нема смисла“.

Платформа за кратке видео-снимке ТикТок, у власништву кинеске компаније "BiteDance Ltd", није укључена на листу.

Прошле недеље, „Твитер“ је распустио свој Савет за поверљивост и безбедност, волонтерску групу формирану 2016. године која је била саветодавно тело.

Маск је у суботу поново успоставио налоге неколико новинара који су суспендовани на један дан због контроверзе око објављивања података о кретању његовог авиона.

Одлука да укине суспензију уследила је након резултата анкете на Твитеру коју је објавио, у којој је већина испитаника гласала да се налози новинара одмах врате.

Првобитну суспензију тих налога жестоко су критиковали владини званичници, групе за заступање и неколико новинарских организација, а неки су рекли да Твитер угрожава слободу штампе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара