„Плејстејшн 5“ стиже следеће године?

Упркос томе што се „плејстејшн 4 про“ и „слим“ тек однедавно налазе на тржишту, појавиле су се и прве спекулације о новој „Сонијевој" играчкoj конзоли, коју ће та компанија наводно пустити у продају до краја 2018. године.

Наиме, појава чак две побољшане верзије четири године старе играчке конзоле многе је натерала да се запитају да ли је тај начин пословања, који подсећа на лансирање нових модела паметних телефона, одржив у свету играчких конзола, од којих се ипак очекује дужи живот на тржишту.

И док неки корисници истичу да је то лош потез који ће многе власнике натерати да размисле о куповини сваке нове „Сонијеве“ играчке конзоле која ће се појавити у понуди, други сматрају да је крајње време да се напусти застарела идеја о конзолама са роком трајања дужим од три или четири године.

„Плејстејшн 3“ храбро се држао готово десет година, али то није био случај са „четворком“, која ће наследника добити већ идуће године, према предвиђањима аналитичара Дамијана Тонга, који је предвидео и појаву модела „про“ и „слим“. 

У чланку који је објављен у Волстрит џорналу, аутор текста Такаши Мочизуки је, пишући о 60 милиона продатих примерака „плејстејшна 4“ и „Сонијевим“ финансијским предвиђањима, поменуо и вероватноћу да ће „Сони“ до краја идуће године лансирати потпуно нову играчку конзолу. То је изненадило многе који су веровали да ће се „плејстејшн 4“ задржати још барем неколико година.

Ипак, чини се да компанија припрема нешто велико, вероватно подстакнута гласинама о „Мајкрософтовој“ новој конзоли „проџект скорпио“ (Project Scorpio), која би требало да се појави до краја године и осмишљена је са циљем да потпуно искористи потенцијал телевизора високе резолуције 4К и притом остане компатибилна са „икс-боксом 1“.

С друге стране, неки корисници сматрају да је „Сони“ у тој трци већ победио и да су његови модели „про“ и „слим“ испунили очекивања, па не виде смисао у тако брзом лансирању нове играчке конзоле.

Како пише лист Форбс, мало је вероватно да ће „Сони“ ускоро потврдити било које од ових гласина, с обзиром на релативно младу играчку конзолу „плејстејшн 4 про“ и њен континуирани успех. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво