„Уберов“ летећи такси у градовима до 2026. године?

Америчка компанија „Убер“, која путем андроид апликације нуди услуге превоза, изнела је план развоја летећег такси превоза.

То би, како поручују из компаније, донело револуцију у путовањима ка послу или кући, јер би вожњу аутомобилом од два сата и 12 минута заменила 15-минутна вожња у ваздуху, преноси британски лист Дејли мејл.

Изводљивост овакве врсте превоза „Убер“ је проценио у студији на 98 страница, позивајући иноваторе и предузетнике да прихвате идеју.

„Исто као што солитери омогућавају градовима да ефикасније користе ограничен простор на тлу, урбани авио-превоз ће користити тродимензионални ваздушни простор за ублажавање загушења на тлу“, наводи се у том „Уберовом“ документу.

„Мрежа малих, електричних авиона који узлећу и слећу вертикално ће омогућити брз, поуздан превоз између предграђа и градова, и на крају, унутар самих градова“, додаје се у том документу.

Прво такво возило би требало да буде спремно до 2021. године, и да се 2026. године нађе у употреби, наводи се у „Уберовом“ плану.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво