Читај ми!

Фотографија Кејт Мидлтон уклоњена из медија – Асошијејтед прес навео да је слика „лажирана“

Асошијејтед прес је издао „наредбу за брисање" фотографије коју је у недељу објавила Кенсингтонска палата, сумњајући у оригиналност и веродостојност слике. Фото и новинске агенције такође су повукле нову фотографију принцезе од Велса после овог саопштења. Портпарол АП-а је у изјави за Телеграф навео: „Фотографија показује недоследност у поравнању леве руке принцезе Шарлот“. Принцеза од Велса се убрзо извинила ако је изазвала „било какву забуну“ због фатографије, јер је „експериментисала са монтажом“.

Палата је у недељу објавила фотографију за Дан мајки у Великој Британији, на којој је принцеза од Велса смешка у камеру док њено троје деце – принц Џорџ, принцеза Шарлот и принц Луи – стоје око ње. Фотографију је снимио принц Вилијам раније ове недеље у породичној кући у Виндзору, како је наведено из палате.

Међутим, након што је фотографија подељена на друштвеним медијима, пратиоци су посумњали у оригиналност и веродостојност, коментаришући да су на слици вршене интервенције или чак да ју је генерисала вештачка интелигенција. Новинске агенције широм света – укључујући Асошијејтед прес, Гети имиџис, Ројтерс и АФП — уклониле су фотографије из својих архива, наводећи да сумњају у оригиналност и да је реч о манипулацији.

АП је издао „обавештење о брисању“ за свакога ко користи фотографију, написавши у упозорењу новинарима да се након „ближег прегледа чини да је извор манипулисао сликом. Неће бити достављена друга фотографија”.

Портпарол АП-а је у изјави за Телеграф навео: „Фотографија показује недоследност у поравнању леве руке принцезе Шарлот.“

Други су такође приметили недоследности у поравнању шаре џемпера на рамену принца Луија, као и назубљену белу линију у позадини близу његовог колена.

Према објави на Иксу (бивши Твитер) репортера Ај-Ти-Ви Ројал-а Криса Шипа, палата још није коментарисала наводе у вези са фотографијом.

„Вечерас нема коментара Кенсингтонске палате пошто су најмање три међународне агенције за фотографије одбиле да дистрибуирају јутрошњу фотографију Кејт и њене деце“, написао је Шип.

Драма око фотографије поводом Дана мајки долази усред питања о одсуству принцезе Кејт из јавности након њене „планиране операције абдомена“ у јануару.

Остала је у лондонској болници до 29. јануара, када се вратила кући да настави опоравак. Првобитно саопштење из палате каже да је „мало вероватно да ће се вратити на јавне дужности све до после Ускрса“, по савету лекара.

Принцеза се првенствено опоравља у Аделаиде котиџу у Виндзору откако је напустила болницу након 13 дана неге. Примећена је у понедељак у вожњи с мајком Керол Мидлтон, што је први пут да је виђена од операције.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара