РТС наставља да буде чинилац унапређења културне сарадње Кине и Србије

Сарадња између Кинеске медијске групе, вероватно највеће медијске организације у свету и Радио- телевизије Србије биће настављена и у наредним годинама.

На свечаности под називом „Што планине и реке раздвајају, пријатељства спајају“, у хотелу „Метропол“, најављено је премијерно приказивање неколико документарних филмова и серија, као и снимање нових у заједничкој копродукцији. Генерални дирелктоир РТС-а предложио је снимање документарних филмова о помоћи Кине нашој земљи током пандемије и НАТО бомбардовању кинеске амбасаде.

„Зато мислим да тај догађај заслужује нашу пажњу због тога што смо очигледно и Кина и Србија после тога почели свет да посматрамо сасвим другачијим очима него што смо га видели до тада. Завршићу са тим када би сарађивали као кинеска медијска група и РТС, свет би био много боље место за живот него што је сада“, поручио је генерални директор РТС-а, Драган Бујошевић.

„Мада хиљадама километара удаљени једни од других, прави пријатељи су они чија срца куцају као једно. Кинеска медијска група се увек залагала за унапређење културне размене између Кине и Србије, и зближавање двају народа покушавајући да медијском снагом пренесе људску топлину и поруку пријатељства“, рекао је Шен Хаисјунг, председник и главни уредник Кинеске медијске групе.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара