Читај ми!

Колико вреди имовина коју је Силвио Берлускони оставио деци

Силвио Берлускони, који је преминуо 12. јуна у 86. години у болници Сан Рафаеле у Милану, има петоро деце – Марину и Пјер Силвија из првог брака са Карлом Елвиром Луцијом Дал Ољо и Барбару, Елеонору и Луиђија из брака са Вероником Ларио. Након његове смрти богатство његове деце се знатно увећало.

Берлусконијева деца никада нису у јавности показивала своје велико богатство и врло су мало присутни на јавној сцени. Након смрти оца добили су удео у Фининвесту. Но њих троје је развило и сопствене бизнисе који сваком од њих доноси више од 450 милиона евра. Но наследство које су добили после очеве смрти није само у Фининвесту већ и све остало што је поседовао и што вреди више-мање око четири милијарде евра.

Берлусконијева деца су тако, осим сопственог богатства, добила и очево. Тако Марина и Пјер Силвијо од 15, колико су поседовали у Фининвесту сада поседују 53 одсто, а троје остале деце од 21 поседује 47 одсто. На тај начин петоро Берлусконијеве деце поседују укупно 2,74 милијарде вредности Фининвеста.

Поред тога, ту су и виле попут Ћертозе, Сан Мартино, Макерио..., као и друге некретнине у вредности од 700 милиона евра. Осталих око 700 милиона по приближним проценама налази се у уметничким делима, инвестицијама, некретнинама, намештају.

Коријере дела сера је објавио податак да по свим рачуницама најстарија Берлусконијева деца поседују имовину вредну 1,6 милијарди евра, а троје најмлађих нешто више од милијарду евра. Цифре које су за стране медије попут Форбса и Форчуна много веће када се сабере све оно што поседују.

Марина Берлускони

Најстарија од петоро Силвијеве деце, Марина Берлускони (право име Мариа Елвира, али у јавности позната као Марина) је рођена 10. авгиста 1966. године и на челу је издавачке куће Мондадори од 2003. и председница Фининвеста. Удата је за Мауриција Ванадија, вице директора плесне школе Академије Скале у Милану и има двоје деце, Габријелеа и Силвија.

Има неколико некретнина на Азурној обали као и вилу у Шатонеф Грасу, на пола сата вожње од обале. У Италији поседује стан у делу града названом Банде нере, као и два спрата зграде, са 22 собе у центру града, у улици Корсо Венеција. Очевим тестаментом њено богатство се увећало на 1,6 милијарди евра.

Након смрти Берлусконијеве вољене мајке Розе, Марина је била особа којој се Силвио највише поверавао и која га је саветовала чак и око избора жена које су улазиле у његов живот. Марина је везана и за Марту Фашину, последњу Берлусконијеву партнерку. Страни медији попут америчког магазина Форбс као и Форчн, сматрају је једном од најутицајнијих жена на свету чије богатство достиже и 9.4 милијарде евра.

Пјер Силвио Берлускони

Први син Силвија Берлусконија, Пјер Силвио рођен је 28. априла 1969 године. Поседује акције у Фининвесту, породичном холдингу који контролише групу Медијасет (од 2021 MFE-MediaForEurope) чији је потпредседник и генерални директор. Такође је и председник ТРИ, италијанске компаније која се бави свим телевизијским активностима Медијасета.

Има троје деце, Лукрецију Викторију из везе са Емануелом Мусидом и двоје деце из везе са ТВ водитељком, Силвијом Тофанин, Лоренцо Матију и Софију Валентину.

Поседује вилу недалеко од очеве виле Сан Мартино у Аркору. Ради се о луксузној некретнини окружене парком са 33 собе. Он поседује и неколико апартмана у општини Сеграте у предграђу Милана, а прошле године је изашло на видело и куповина виле Сан Себастијано у Портофину од 1300 квадрата за 20 милиона евра. Сам Силвио Берлускони је више пута причао у јавности да је неколико пута добио претње да ће му бити отета деца те је из тог разлога имао лично обезбеђење, а Пјер Силвио и Марина су студирали од куће.

Барбара Берлускони

Барбара је рођена у Швајцарској 30. јула 1984. године и прво је дете из Берлусконијевог брака са Вероником Ларијо. Има диплому филозофског факултета.

Године 2003. постала је део управног одбора Фининвеста, а 2011. је ушла у управни одбор фудбалског клуба Милан. Заједно са сестром Елеонором и братом Луиђијем поседује H14 spa. Има пет синова из две везе. Са Ђорђом Валагуцом има Александра и Едоарда, а са Лоренцом Гверијеријем Леонеа, Франческа и Етореа.

У делу града Пагано у Милану, у једној од најексклузивнијих и најскупљих зона где станови коштају преко 10.000 евра по квадратном метру, Барбара поседује зграду од 70 соба и више од 250 квадрата између гаража и остава.

Елеонора Берлускони

Четврто дете Силвија Берлусконија рођена је 7. маја 1986. године у Швајцарској. До 2010. године је студирала на Универзитету Сент Џон у Њујорку бизнис менаџмент. Радила је у Медијасету и Фондацији Милано Онлус.

Има троје деце: Рикарда, Флору и Артемисију са партнером Гај Бинсом, моделом од кога се растала 2022. Она се најмање појављује у јавности од све Силвијеве деце и живи у центру Милана у стану од око 300 квадрата.

Луиђи Берлускони

Рођен 27. септембра 1988. у Швајцарској и ожењен Федериком Фумагали, најмлађи Берлусконијев син има диплому Бокони универзитета и специјализован је у сектору финансија у ЏП Моргану у Лондону. Део је управног одбора банке Медиоланум.

Има двоје деце: Емануеле и Томазо. Живи у великом стану у близини цркве Санта Марија деле Грације у којој је Леонардова Последња вечера. Поседује и вилу Борлети у Милану у којој је његов отац живео седамдесетих година. Та вила има 46 соба и врло велику вредност.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара