Читај ми!

Берлусконијеве „бунга бунга девојке“ остају без апанаже

И мада је прошло скоро пет месеци од када је преминуо Силвио Берлускони, он и даље пуни странице италијанских дневних новина. Овога пута разлог томе су „Олгетине“ – двадесет девојака које је Берлускони издржавао а његова фамилија сада томе стаје на крај.

„Олгетине“, како их у Италији популарно називају су девојке, њих двадесетак, које су присуствовале елегантним вечерама које је бивши премијер одржавао у вили у месту Аркоре и којима је месечно уплаћивао неку врсту плате или џепарца.

Надимак су добиле по називу улице (Via Olgettina) у коjoj се налази резиденција где су често биле гошће. У тој улици се налази и позната болница Сан Рафаеле, чији је један од оснивача и Берлускони.

Берлусконијева фамилија је одлучила да им више неће бити уплаћиван новац на рачун и да морају да се иселе из куће које им је Берлускони дао на коришћење. Наиме, Берлускони је уплаћивао месечно 2.500 евра свакој од девојака које су биле укључене у скандал „Руби“, као неку врсту одштете због укаљаног имиџа.

Но данас, како Силвио није оставио никакав документ нити их је поменуо у тестаменту, фамилија има право да одлучи да се уплаћивање новца укине. И док се то већ догодило, девојке ће до краја године морати да напусте и куће у којима су до сада живеле.

Први пут све те девојке које су сањале да раде на телевизији и у свету шоу-бизниса, те учествовале на познатим „бунга бунга“ вечерима, остају саме, без свог заштитника, и поново ће се наћи у средишту пажње италијанске јавности.

Наиме, миланско тужилаштво је уложило жалбу Врховном суду и о њој ће се расправљати 5. марта 2024. Пред судијама шестог кривичног одељења, против ослобађајуће пресуде на суђењу „Руби“ где су девојке оптужене за лажно сведочење. За јавно тужилаштво, новац које су годинама добијале био је накнада за њихово ћутање, тј. лажи у вези са оним шта се догађало у вили „Сан Мартино“.

Берлускони је, у аудио-запису који је доспео у медије, рекао Барбари Гвери, да ће јој дати кућу (реч је о вили од 600 квадратних метара, на три спрата, с баштом, вредном 850.000 евра, која се налази у Бернаређу, месту близу Монце) на бесплатно коришћење, а када адвокати буду рекли да је „ок“, он ће кућу пренети на њу, те да јој се на то куне децом.

Гвера користи тај аудио-запис да би доказала како јој је вила поклоњена, с обзиром на то да јој је пре неколико дана стигло писмо од адвоката породице Берлускони у коме пише да се, будући да Силвио Берлускони више није жив, њено коришћење куће ту завршава.

Барбара Гвери је изјавила у интервјуу за Коријере дела сера да та вила не вреди ни колико један стан у центру Милана.

Алесандра Сорчинели, која је такође живела у једној вили коју јој је Берлускони дао на коришћење, одговарала је на питања новинара телефоном из адвокатске канцеларије свог браниоца Луиђија Лигуорија, рекавши:

„Берлусконијеви наследници бацају блато на име свог оца и на његове одлуке. Силвио је неколико пута рекао да жели да нам надокнади штету јер смо биле жртве медијског напада који је трајао 12 година. Само зато јер смо биле блиске са њим. Сигурна сам, да је и даље жив, он никада не би дозволио овако нешто.“

Она такође тврди да је Берлускони потписао документ којим јој оставља три милиона евра за штету коју је претрпела. Њих две су само неке од девојака попут близнакиња Де Виво, Франческе Чипријани, које су живеле на рачун Берлусконија, уз оправдање да им он тиме плаћа одштету, а са чим се више не слажу Берлусконијеви наследници.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије