Читај ми!

Малала положила испите са највишим оценама

Добитница Нобелове награде за мир Малала Јусафзаи, која је дошла у Велику Британију након покушаја пакистанских талибана да је убију, добила је високе оцене на државном школском испиту. Отац девојчице која сања да постане премијерка Пакистана похвалио се њеним успехом на „Твитеру“.

Малала (18), која је пре три године погођена метком у главу јер се залагала за право девојчица на образовање, положила је на великој матури шест испита са највишим и четири са високим оценама, преноси Танјуг.

Малала је добила највише оцене из биологије, хемије, физике, верских студија и два математичка предмета.

„Моја супруга и ја смо веома поносни на Малалу“, објавио је њен отац на свом Твитер налогу и додао да је образовање неопходно сваком детету.

Малала је дошла у Британију у 2012. због лечења које јој је био неопходно након што је упуцана у школском аутобусу у Пакистану. Сада живи са својим родитељима у Бирмингему, у централном делу Енглеске, где похађа женску школу.

Малала, која се нада да ће једног дана бити премијерка Пакистана, освојила је Нобелову награду за мир 2014. заједно са индијским борцем за права на образовање Кајлашем Сатијартијем.

У Британији се велика матура састоји из полагања низа предмета, а велика већина деце их полаже на крају пете године средње школе.

Резултате овогодишњих матурских испита су деца примила у четвртак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво