Читај ми!

„Блато, зној и сузе“ Бера Грилса

Познати светски авантуриста Бер Грилс издаје већ 15. књигу, „Блато, зној и сузе“, у којој први пут отворено прича о свом животу препуном акције.

Бер Грилс је човек који је одувек тражио врхунске изазове. Док је одрастао на острву Вајт, отац га је у раном узрасту научио да се пење и да једри.

Као тинејџер, налазио је идентитет и циљ кроз планинарење и борилачке вештине, што је тог младог пустолова довело до подножја силних Хималаја и једног велемајсторског кампа за тренинг у Јапану.

По повратку кући, упустио се у озлоглашено тежак и суров курс одабира за британске специјалне снаге како би се прикључио 21. пуку САС-а.

То путовање ће га гурнути до самих граница физичке и психичке издржљивости.

Затим, у страшној падобранској несрећи у слободном паду у Африци, Бер је на три места сломио кичму.

Било је неизвесно хоће ли икада поново проходати.

Међутим, након свега 18 месеци, пркосећи лекарским очекивањима, Бер је са само двадесет три године постао један од најмлађих планинара који су се икада попели на Монт Еверест.

Био је то почетак његових бројних авантура.

Познат милионима који му се диве, Бер је преживео тамо где би се мало људи усудило да оде.

Пустоловна ТВ серија Бера Грилса једна је од најгледанијих емисија на свету, с приближно 1,2 милијарде гледалаца у више од 180 земаља.

Рођен је 7. јуна 1974. у Бембриџу као Едвард Мајкл Грилс, али је познат по надимку Бер (медвед).

Као некадашњи припадник Британских специјалних снага, именован је за почасног командира-поручника у Краљевској ратној морнарици. 

И даље предводи експедиције у најнегостољубивијим крајевима света, а те мисије су сакупиле преко милион и по фунти добротворне помоћи за децу.

Године 2009, Бер је, као најмлађи главни старешина свих времена, дошао на чело Извиђачког савеза Велике Британије, где представља заштитно лице за двадесет осам милиона извиђача широм Земљине кугле.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво