Читај ми!

Гитариста групе „Квин“ у тиму свемирске мисије „Нови хоризонти“

Легенда рок музике, гитариста Брајан Меј много је више од познатог музичара и аутора планетарно популарне групе „Квин“. Као доктор астрофизике, славни Британац члан је и тима који стоји иза најновијих истраживања Плутона.

Током неколико минулих деценија, Брајан Меј је изградио каријеру вредну дивљења као извођач и аутор у свету рока. У историји музике његово име остаће забележено огромним словима, јер је као члан групе „Квин“ оставио дубок траг и утицао на генерације музичара.

Међутим, ових дана, у јавности се о њему прича као о доктору Брајану Меју.

Многи то не знају, али славни Британац има докторат из астрофизике и недавно је постао део ширег Насиног тима задуженог за мисију „Нови хоризонти“, пише портал Dnaindia.com.

Протекле недеље, Меј је провео неко време у седишту тима проучавајући фотографије Плутона пристигле са сонде.

Брајан Меј је такође, користивши снимке „Новог хоризонта“ изузетно високе резолуције, направио прву стереоскопску слику Плутона (комбиновање снимка објекта из два угла посматрања).

Фото-апарати, колико год били унапређени, не могу да направе слику коју човекове очи виде. Оно што на фотографијама видимо више одговара слици коју видимо једним оком.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво