Читај ми!

Болест Стива Џобса строго чувана тајна

У биографији „Постати Стив Џобс'“ аутори откривају детаље који су претходили продаји Џобсовог „Пиксар“ студија, који је 2006. године преузео „Дизни“, преносе електронски медији.

Директор „Дизнија“ Боб Игер је наводно сазнао да се Џобсу вратио рак пола сата пре него су они преузели „Пиксар“ студио и та сазнања чувао у тајности следеће три године, наводи се у новој биографији оснивача компаније „Епл“ који је преминуо 2011. године.

Аутори Брент Шлендер и Рик Тецели открили су детаље пословног потеза којим је Џобс касније постао највећи деоничар „Дизнија“.

Како наводе електронски медији, Игер је касније изјавио како се посао вредан 7,4 милијарди долара није „вртео око Џобса или његове болести'“, па је зато није требало ни објавити.

У књизи се наводи да је Џобс на операцију отишао 2004. године, а 24. јануара 2006. на дан када је „Дизни“ требао да преузме студио, Игер је дошао у „Пиксар“ где га је Џобс замолио да прошетају.

Након што су у оближњем парку пронашли скровито место, саопштио му је како му се тумор вратио и има 50 посто шанси да живи још пет година.

„Погледао сам на сат и видео да имамо још пола сата до објаве. Објавићемо да преузимамо 'Пиксар'. ТВ камере су већ ту, одбори су гласали, ту су и банке. Коло се и даље окреће“, цитира се Игер у биографији.

Све до тог тренутка, за Џобсову болест знали су само његова супруга Лорен Пауел и лекар, наводе електронски медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво