Читај ми!

Бенедикт Камбербач је потомак Ричарда Трећег

Познати британски глумац Бенедикт Камбербач, кога ће публика ускоро моћи да види у улози краља династије Плантагенет у новој Би-Би-Сијевој ТВ серији "Hollow Crown", присуствоваће у четвртак у катедрали у Лестеру поновној сахрани енглеског владара Ричарда Трећег у својству његовог далеког потомка.

Звезда серије Шерлок Холмс ће читањем песме „Ричард“ Керол Ен Дафи одати пошту свом средњовековном претку, чији су посмртни остаци пронађени у августу 2012. на једном паркингу.

Стручњаци за генеалогију процењују да је између једног и 17 милиона људи у Великој Британији у сродству са Ричардом Трећим, али да је Камбербачова родбинска веза са краљем из династије Јорк и лозе Плантагенет тешња од већине.

Ричард Трећи је убијен у бици код Босворта 1485. године. Његова двогодишња владавина означила је крај династичке борбе, познате у историји као „Рат ружа“.

Његовом смрћу на власт је дошла династија Тјудор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво