Читај ми!

Ејми у част...

Бронзана статуа Ејми Вајнхаус откривена је у лондонском Кемдену, баш на њен 31. рођендан, три године након што је преминула због тровања алкохолом.

Споменик у природној величини, који се налази недалеко од куће у којој је умрла 2011. године, направио је Скот Итон. Статуу је открио Ејмин отац - Мич Вајнхаус, наводи Танјуг.

„Емотивно је видети Ејми која је на овај начин постала бесмртна, Скот је урадио дивну ствар и врло верно је представио. Као да је заустављена у тренутку. Породица Вајнхаус је веома захвална Скоту Итону и искрено се надамо да ће се статуа допасти Ејминим поштоваоцима. Желимо да ова статуа све подсети на њен таленат и музичко наслеђе, али и њену фондацију. Била је заљубљена у Кемден и то је место које највише подсећа на њу, па је због тога споменик постављен баш овде“, каже Мич Вајнхаус.

„Поза је требало да преслика Ејмин став и снагу, али и да ода суптилни утисак несигурности. Рука на куку, окрет главом, све су то мали елементи који доприносе личности дела“, објашњава Ејмин отац и додаје да статуа није направљена по узору на неку фотографију, већ је спој свих утицаја њене личности.

„Присећајући се важних момената из Ејминог живота, овде је ухваћена њена срж“, закључио је Мич.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво