Полемика око „Молдерове“ рекламе за руско пиво

Амерички глумац Дејвид Духовни изазвао је полемику у Русији после појављивања у реклами са патриотским призвуком у време када украјинска криза јача напетости између Русије и Запада.

„Има једна друга земља одакле је моја породица и понекад се питам - шта би било да је било другачије и да сам био Рус?“, пита се Дејвид Духовни у реклами за руско пиво објављеној преко Јутјуба.

Звезда серија Досије икс и Калифорникација затим помиње разне животе које је могао да води да је био Рус - астронаоут, директор балета, певач, хокејаш, итд.

„Имаш на шта да будеш поносан“, каже глумац на крају са чашом пива у руци.

Рекламу је поздравио руски потпредседник владе Дмитриј Рогозин.

„Ако заборавите да је реч о реклами види се да је све урађено с љубављу“, написао је Рогозин на Твитеру.

Међутим, телевизија која подржава Кремљ Русија24 замерила је глумцу што је у априлу преко Твитера објавио да није Рус него заправо Украјинац.

„То га није спречило да се појави у реклами са огромним буџетом која говори о поносу наше домовине, Русије“, коментарисано је на тој телевизију.

Један корисник Твитера питао се да ли је Духовни потпуно полудео и да ли ће и он добити руски пасош после француског глумца Жерара Депардјеа који је постао руски држављанин почетком 2013. године.

Амерички медији као и информациони веб-сајт Globalpost.com такође су замерили глумцу „лош осећај за тајминг“ за ову рекламу објављену у време када је ракетом срушен малезијски авион у источној Украјини 17. јула, када је погинуло свих 298 путника и чланова посаде.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара