Обама „ударио“ и на Путина!

На традиционалној вечери за дописнике из Беле куће Барак Обама је збијао шале на рачун домаћих проблема, политичких противника, медијског извештавања, али и на рачун Владимира Путина.

Традиционална годишња вечера окупила је на једном месту водеће новинаре Вашингтона, бројне славне личности, владине званичнике, а њихов домаћин је био председник САД.

Да је Барак Обама ноћас показао сав свој смисао за хумор, сведоче извештаји америчких медија који су пренели неке од најзанимљивијих детаља из неформалне конверзације председника и новинара.

Чуле су се шале и на рачун неких проблема у унутрашњој политици, као што је била финансијска блокада администрације због непостизања договора о фискалној политици.

„Нисмо успели да се договоримо о осигурању за незапослене. Републиканци одбијају да га продуже. Почињем да мислим да су у праву. Ако желите да будете плаћени, а да не радите, треба да се кандидујете за Конгрес, баш као и сви остали“, поручио је Обама.

Медијској кући „Фокс“ је, рецимо, рекао да зна да ће им недостајати кад више не буде председник. „Биће теже убедити амерички народ да је Хилари (Клинтон) рођена у Кенији“.

Бивша државна секретарка Хилари Клинтон сматра се водећим кандидатом за председничку трку 2016. године, мада званично још није испољила намеру да се кандидује, подсећа Ројтерс.

Председник се нашалио и на свој рачун и на реформу здравственог осигурања, која је за њега била најтежи сегмент унутрашње политике прошле године.

„Мој слоган је 2008. године био 'Да, ми можемо', а 2013 слоган ми је био 'Control+Alt+Delete'“, рекао је Обама алудирајући на техничке проблеме на сајту владе на који су се грађани САД пријављивали за здравствено осигурање.

Удружење дописника које представља новинарски корпус у Белој кући, слави 100. годишњицу, а вечери је присуствовало око 2.000 званица.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво