Читај ми!

Вуди Ален опет на стубу срама

Оптужбе да је Вуди Ален сексуално злостављао Дилан Фароу опет испуњавају странице светске штампе јер је усвојена ћерка Мије Фароу у отвореном писму „Њујорк тајмсу“ проговорила о детаљима догађаја из 1992. године.

Дилан Фароу, усвојена кћерка глумице Мије Фароу у отвореном писму Њујорк тајмсу поновила је оптужбе да ју је култни редитељ Вуди Ален сексуално злостављао док је био у браку с њеном мајком.

У писму објављеном у суботу, а у којем је Дилан први пут јавно коментарисала детаље догађаја из 1992. године.

„То што се извукао без санкција прогањало ме док сам одрастала. Мучило ме је то што му је омогућено да и даље буде у близини других девојчица“, навела је Дилан.

Њујорк тајмс тражио је од Вудија Алена да одговори на оптужбе, што је он одбио.

У ранијим иступима тврдио је да је невин.

Међутим, Дилан у писму детаљно описује догађај из 1992. године када ју је Ален одвео у поткровље породичне куће у Конектикату и сексуално злостављао.

„Рекао ми је да легнем на стомак и играм се са електричним возићем мога брата, а онда ме је силовао“, наводи Дилан тврдeћи да ју је Ален често терао да спава са њим.

„Колико моје сећање сеже, отац ми је увек радио ствари које ми се нису свиђале“, каже Дилан Фароу и додаје да је уверена да би је мајка заштитила да је знала шта се дешава.

Још 1993. године ове оптужбе су изнесене у јавност, током битке Мије и Вудија око старатељатва над Дилан, али редитељ није био кривично гоњен, јер за то, наводно, није било доказа.

Дилан је одлучила да поново проговори, прошле године, јер јој је, како каже, мучно да гледа како њен злостављач ужива у слави и добија разна признања.

„Не сећам се многих ствари, али се сећам шта се дешавало на тавану“, рекла је Дилан тада.

Нове оптужбе на рачун редитеља долазе у време када његов филм Blue Jasmine добија похвале критичара и номинацију за Оскара у три категорије.

Вуди је у браку са Сун Ји Превин, коју је такође усвојила Миа Фароу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво