Читај ми!

Девојка Нетанијахуoвог сина није Јеврејка?!

Скандал у Израелу: девојка Јаира Нетанијахуа није Јеврејка, што је „погубно по јеврејски народ“ и „као да је пљунуо на гроб свог деде и бабе који су га толико волели и који су га одгајили“, сматрају верски парламентарци. Све подсећа на очев „пример“ који је 1981. године оженио Британку Флер Кејтс.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху нашао се на мети критика верских парламентараца који му најоштрије замерају то што се његов син забавља са Норвежанком, а не Јеврејком.

Према писању израелске штампе, скандал је избио када је фотографија Јаира Нетанијахуа (23) и његове девојке Сандре (25) недавно објављена у норвешком листу Даген.

„Бењамин Нетанијаху мора да покаже одговорност према народу“, забринуо се Нисим Зев, члан верске странке Шас.

„Сваки Јеврејин који држи до својих корена жели да му се син ожени Јеврејком. Не мањкамо у лепим девојкама, нема потреба тражити ван земље“, сматра Зев.

Странка Левах, која је још екстремнија, наредила је премијеру да натера сина да раскине са Норвежанком, оценивши да би брак младића са не-Јеврејком могао да буде „погубан по јеврејски народ“.

Најоштрије критике је, међутим, упутио Хагај Бен-Артзи, брат премијерове супруге.

„Јаир би требало да зна да ће, уколико не раскине с њом, то бити као да је пљунуо на гроб свог деде и бабе који су га толико волели и који су га одгајили“, опоменуо је младићев ујак.

Према писању листа Хаарец, Нетанијаху, који се најпре оглушио на нападе, одлучио је на крају да на њих одговори, наводећи да су његов син и Сандра само добри „пријатељи“.

Премијерова канцеларије је, међутим, одбила да коментарише полемику која многе подсећа на прошла збивања. Наиме, 1981. године, Нетанијаху се оженио не-Јеврејком, Британком Флер Кејтс, која је прешла у јудаизам пре него што се пар развео 1984.

Да ли то значи да ивер не пада далеко од кладе?

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво