Читај ми!

Беба принчевског пара донoси „економски бум“?

Рођење бебе принца Вилијама и војвоткиње од Кембриџа Кејт, које се очекује следећег месеца, према оцени британских званичника биће подстрек за економију земље. Очи целог света усредсредиће се на Британију, а очекује се и пораст броја туриста.

Британски званичници се надају да ће рођење бебе принца Вилијама и војвоткиње од Кембриџа, које се очекује следећег месеца, представљати подстрек за економију земље.

Срећне околности најчешће подстичу куповину, тако да се очекује сличан ефекат од доласка на свет принове у Бакингемској палати.

„Краљевска грозница је сада интензивнија, заправо. У време криза, када је финансијска депресија, људи траже неки одушак", рекла је Полин Мекларен, професорка маркетинга и истраживања тржишта на лондонском колеџу „Ројал Холовеј".

Ричард Коуп, директор трендова у фирми за истраживање глобалних тржишта „Минтел", оценио је да догађаји попут рођења краљевске бебе утичу на повећање националног поноса људи.

„То чини да људи уживају што су Британци", оценио је Коуп. А због њих, такође, људи широм света почињу више да се интересују за краљеве, краљице и замкове, што ће вероватно привући и више туриста у Британију да обилазе знаменитости.

Званичници процењују пораст од три одсто, у броју туриста после срећног догађаја.

Годишњи приход од посете културних и других знаменитости у Британији, које укључују позоришта, галерије, замкове и пабове износи 4,6 милијарди фунти.

Принцеза Кејт је већ постала модна икона на коју се угледају многе жене, а очекује се да ће исти утицај имати и кад постане мајка, односно да ће новопечени родитељи хтети за своје дете колица која користи принчевски пар, као и бенкице, ципелице и другу пратећу опрему.

Када на свет дође краљевска принова, очекују се и многе уличне забаве широм Лондона, за које већ многи производе потребне реквизите, попут маски с ликом Кејт и Вилијама.

Принц Чарлс је тренутно наследник британског трона, његов син Вилијам је други у низу, а новорођена беба, била дечак или девојчица, биће трећа, чиме је принц Хари, Вилијамов млађи брат, потиснут на четврто место.

„Очи целог света усредсредиће се на Британију. Сви су узбуђени када се роди беба. И сви су веома узбуђени када се роди краљевска беба. И сви су веома, веома узбуђени када је та беба наследник трона", оценио је историчар Хјуго Викерс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво