Дезен за одважне

Леопардове шаре већ годинама не излазе из моде, а ове сезоне су један од водећих трендова. Ипак, генерална препорука је да будете умерени, јер обиље „пега“ које видите на модним пистама, на улици може да изгледа најблаже речено претерано.

Шара са леопардовог крзна један је од оних трендова који никад не јењава, па је готово сваке сезоне у променљивим размерама заступљена у колекцијама познатих дизајнера.

Захваљујући дизајнерима као што су Долче и Габана и Роберто Кавали, који су од леопардове шаре направили свој заштитни знак, том дезену је загарантовано место на листи модне класике, заједно са, рецимо, малом црном хаљином, беж мантилом или капутом од камелхара.

Леопардова шара је веома заступљена у колекцијама за предстојећу јесен и зиму - има је на капутима, хаљинама, торбама, ципелама, каишевима...

Наравно, за оне који су склони минимализму, нешто тако живописно је прихватљиво искључиво у виду модних додатака и детаља.

Они одважни, који се не устручавају да скрећу пажњу и привлаче погледе, обично су вођени геслом „што више то боље".

Међутим, вишак леопардових пега на одећи може да изазове и крајње супротан ефекат - привлачење нежељене пажње или, чак, подсмех околине.

Због тога треба бити умерен, јер оно што је прихватљиво као маштовити стајлинг на модној писти, на улици може да изгледа најблаже речено претерано.

Прилике у којима је екстравагантна гардероба прихватљива или можда пожељна су релативно ретке, па је генерална препорука да леопардову шару сведете на модни детаљ.

Каишеви, ципеле и торбе са животињском шаром оплемениће неку једноставну одевну комбинацију, попут фармерки и беле кошуље или мале црне хаљине. Најбоље је да се држите препоруке „мање је више" и нећете погрешити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво