Патике уместо штикли

Талас осамдесетих који нас је поново запљуснуо, донео је комбинацију шарене хаљине или сукње и платнених патика живих боја. Модни познаваоци саветују умереност, али и одступања од оригиналних решења из периода пре готово три деценије.

Тек када се осврнемо на трендове педесетих, шездесетих или седамдесетих година схватимо колико се у ствари законитости у свету моде брзо смењују.

Нешто без чега током једног периода готово да не може да се замисли излазак из куће, после извесног времена пада у заборав и некога ко и даље носи те одевне предмете већина гледа као чудака.

Платформе, звонцаре диско и хипи стил седамдесетих година веома брзо су замењени модним правилима осамдесетих - јарке боје и до тада несхватљиво комбиновање разних стилова.

Будући да је током те деценије вежбање постало веома популарна активност како дама, тако и мушкараца, трикои, хеланке, грејачи, траке за косу, знојнице и остали гардеробни „реквизити" неопходни прилоком вежбања почели су да освајају и преостали део дана.

Ипак, у пословном окружењу модна правила су налагала нешто другачији изглед. Широки каишеви са масивним шналама, сакои са великим нараменицама и ципеле са високим и изузетно танким потпетицама били су неизбежни.

Припаднице млађе генерације помно су пратиле телевизију и копирале изглед популарних певачица попут Мадоне и Џенет Џексон.

Испране фармерке, мрежасте чарапе и мајце, мноштво детаља у коси, флуоресцентне боје у ормару и на лицу. Такође, била је уобичајена комбинација кратке сукње од тексаса са додатком тила и патика.

Модни креатори који су најавили повратак осамдесетих истичу да се осим цветних дезена и  комбиновање хаљинице или сукње са што чуднијим платненим патикама, на начин на који су то девојке радиле пре 25 година, ускоро може очекивати на улицама.

Правила готово да нема, али модни стручњаци скрећу пажњу на то да би ипак нијанса (или нијансе) патика требало да буде нека од оних које се налазе у остатку одевне комбинације.

Припаднице лепшег пола које чешће носе панталоне могу да постигну исти ефекат уколико одаберу мајцу, кошуљу или тунику која ће „имитирати" тражену лепршавост и шаренило.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво