Ратница из будућности

Пролазећи кроз неизбежну модну еволуцију тренд заснован на стилизованој војној униформи доспео је у будућност. Формалне, китњасте одевне комаде са еполетама и уочљивим дугмићима нова ратница оставила је у прошлости зарад свежег изгледа - футуристичке мешавине „милитари“ тренда и племенске моде.

Кројеви и боје позајмљени од војне униформе већ дуже време су присутни на модној сцени. Међутим, оно што је мало ко очекивао је да почне „еволуција" тог стила у правцу прошлости и будућности истовремено.

Дух древних војсковођа и краљева, као и њихова гардероба „запосели" су модерне кројачке радионице, али дизајнери овог пута имају футуристички приступ униформи.

Стил „ратнице будућности" одликује снага, али и нека врста везе са „дивљином".

Формалне, китњасте одевне комаде са еполетама и уочљивим дугмићима нова ратница оставила је у прошлости зарад свежег изгледа.

Модни стручњаци све популарније моделе футуристичких ратница дефинишу као прелаз између „милитари" тренда и племенске моде.

Металне оплате, тунике од разних материјала али највише од мекане коже, племенски мотиви, детаљи инспирисани верижњачом („панцир" који су носили средњовековни војници израђену од металне мреже) и искрзане ивице гардеробе, само су неки од елемената новог модног тренда.

Ипак, модни познаваоци скрећу пажњу на то да није у питању правац који је строго дефинисан са крутим правилима од којих се не одступа, већ да је отворен ка мноштву различитих интерпретација.

Са друге стране, не би га требало схватити ни олако јер би линија између костима и изазовне одевне комбинације која би требало да симболише снагу, одлучност и самосталност могла да буде веома танка.

Како би се додала оштрина и обезбедила историјска аутентичност, довољно је користити тању, мекшу кожу. Уколико желите већи акценат на племенским мотивима, не заборавите да је ове дезоне више пожељан мрачнији и мистериознији изглед, што се најлакше постиже накитом и другим детаљима.

Уз топ тунике или кратке хаљине неравног доњег руба слободно обуците кратке панталоне или шортс беж или маслинастих нијанси.

Током свежих вечери понесите сако са „оштро" наглашеним раменима и не заборавите да је дозвољено, чак пожељно да још једном покажете колико сте маштовите.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво