Шминка на високој температури

Уз неколико трикова мајстора шминке беспрекоран изглед можете имати и на тропским температурама. „Пакет за прву помоћ“ неопходан је за случај непредвиђеног разливања, уклањања вишка и освежавања шминке.

Током летњих месеци шминку је тешко задржати на месту где бисмо хтели да буде. Ипак, мајстори шминке поручују да припаднице лепшег пола, које воле да буду нашминкане и на високим температурама, не треба да брину и да и за „најнемирније" производе постоји решење.

Будући да је кожа маснија током пролећа и лета, производи које наносимо на лице више и лакше „плутају" и мрдају се, али и дубље продиру у поре.

Због тога је најважније држати масноћу под контролом тако што ћемо прескочити наношење креме за хидратацију или користити неку са мање уљаних компоненти, која садржи заштитни фактор најмање 15.

Такође, на тржишту се могу наћи и наменске креме које смањују лучење масноће, затим подлоге и течни пудери са додатком пудера који упија вишак масноће.

Користите мале количине производа који се наносе на цело лице и као завршни слој обавезно нанесите пудер у праху.

Уколико вам је потребна минимална корекција тена учините то користећи само пудер у праху или руменило. Четка за пудер са изгледом лепезе погоднија је за летње наношење производа него велике, чупаве „верзије".

Руменило би такође требало да буде у праху или камену како крајњи резултат (после употребе течних или производа у облику гела) не би био још маснији изглед.

Када су очи и усне у питању, без подлоге се не може. Као базу испод сенке на капке нанесите основу на бази воска како се не би вишак сакупљао у прегибима. Потражите производе на којима је назначено да су за дуже ношење, а маскара би требало да је водоотпорна.

Више произвођача има линије ружева које су отпорне на топлоту и влагу и дуго трају без поновног наношења.

На високим температурама шминка је подложна топљењу и разливању па будите у приправности да реагујете у сваком моменту.

Када се масноће из коже помешају са састојцима шминке могуће је да неке нијансе делују тамније што се решава уклањањем вишка па ће сунђерчић бити један од основних састојака „пакета за прву помоћ". Њиме можете прећи и преко прегиба како бисте уједначили боју било пудера, било сенке.

За крај, стручњаци истичу да је корисно увек имати и пудер у праху, руж и балзам за негу усана у торби и још једном подсећају да не претерујемо са количином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво