Ива Икон поново пред Београђанима

У оквиру трећег Бунт фестивала, 5. новембра од 21 час, публика у „Миксер хаусу“ имаће прилику да осети моћ и емоцију госпел звука. Наступиће Ива Икон, певачица, пијанисткиња и текстописац, која окупља врхунске београдске музичаре уједињене љубављу према овој врсти духовне музике.

Ива Икон поново пред Београђанима Ива Икон поново пред Београђанима

Репертоаром који садржи традиционална, али и савремена госпел остварења, Ива Икон и њен пратећи бенд представиће се посетиоцима трећег „Бунт“ фестивала.

Велики део савремене музике вуче корене из госпела, изворне музике афроамеричких робова, која представља веру у боље сутра, жељу за слободом и победу љубави.

Госпел одише емоцијама и врло је захтеван за извођење јер поред виртуозности солисте подразумева и изражену духовност и емпатију.

Ива Цојић (Ива Икон) дипломирала је на одсеку за класичан клавир на Факултету музичке уметности у Београду и на "Hochschule fuer Musik" у Минхену.

Студирала је и џез и госпел певање. Госпел музика је била саставни део њеног живота од ране младости, а највећи утицај на њу имали су велики музичари Стиви Вондер, Арета Френклин и Витни Хјустон. Певала је соло и као пратећи вокал многим интернационалним звездама.

Била је вокал и пијанисткиња познате енглеске групе "Wild".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво