Читај ми!

Сантана окупља „Сантану“

Легендарни гитариста Карлос Сантана најавио је окупљање првобитне поставе „Сантана“ бенда, као и рад на албуму, на којем ће доминирати звуци Африке. Да нове песме звучале баш како желе, ново издање неће бити у продаји пре 2014. године

Гитариста Карлос Сантана је одлучио да окупи оригиналне чланове свог бенда и са њима сними албум инспирисан музиком из Африке.

Прослављени музичар потврдио је да ће му се ускоро прикључити Грег Роли, један од првобитних чланова бенда, који их је напустио 1971. године, а повратак су најавили и Нил Шон, Мајк Карабело и Мајкл Шрив.

„Нил се враћа, као и Мајк и Мајкл, а сигуран сам да ће нам се придружити и Грег, чиме ће бити комплетирана првобитна постава бенда", рекао је Карлос.

Пети члан поставе, басиста Дејвид Браун је преминуо 2000. године.

Према речима чувеног америчког уметника који је током вишедеценијске карије освојио 10 Гремија, на новом албуму бенда „Сантана" доминираће звуци Африке.

„Већ дуже време пратимо афричку музику и афричке звуке. Албум нећемо издати пре 2014. године, јер ништа не желимо да препустимо случају", прецизирао је славни гитариста.

Бенд „Сантана" је продао више од 90 милиона копија својих албума, а 1998. године је примљен у Кућу славних рокенрола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара