Ранко Шемић приводи крају дупли албум за ПГП РТС

Ранко Шемић је представник је оне групе изузетних уметника за које и стручна јавност, али и публика деценијама тврде како часно „носе ватру" праве народне музике, у духу традиције ових простора. На нашем фестивалу „Сабор народне музике Србије", освојио је треће место, у категорији новокомпоноване народне песме.

На недавно одржаном Сабору народне музике Србије, у категорији новокомпоноване народне песме, одлуком жирија, песма Хвала ти животе коју је извео Ранко Шемић освојила је треће место.

Музику је на текст Јовице Недељковића урадио Ненад Грковић, који је уз Александра Ковачевића био и аранжер.

„Ненад Грковић је један млади перспективни композитор са којим сарађујем у последње време. Александар Ковачевић је расписао аранжман у ствари. Са њиме сам све у задњих две-три године што смо снимили, урадили песме, то је захваљујући њему. И један текстописац који није анониман, али сви мисле да је анониман, је Јовица Недељковић који има много хитова на естради, али када га споменете, на први поглед као анонимус изгледа, али је написао Срна моја малена, Срна је јелен за Снежану Ђоришић и још пуно хитова, композиција које се и дан-данас врте, евергрин народне музике“, наглашава гост Јутарњег програма.

Шемић додаје да је појављивање на Сабору народне музике за певаче најзначајнији фестивал, јер други немају.

„Зато бих се захвалио и вашој телевизији која је то медијски фантастично одрадила, Савезу естрадних уметника Србије који је организатор фестивала, и наравно ове године, велика захвалност оркестрима који су свирали маестрално“, истиче Шемић.

Иначе, у издању ПГП РТС-а Шемић је објавио пет албума, а у припреми је нови, дупли албум. Снимљена је већ 21 песма, евентуално ће бити снимљена још једна.

„То ће бити дупли албум са 12 нових ауторских песама у духу косовске музичке традиције музике и 11 народних песама, љубавних балада, народних изворних песама“, каже Ранко Шемић на крају гостовања у Јутарњем програму.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара