Читај ми!

Адам Сандлер највеће изненађење на Форбсовој листи најплаћенијих глумаца у претходној години

После више од две деценије Адам Сандлер се појавио на врху годишње Форбсове листе најплаћенијих глумаца у 2023. години. Друго место заузима Марго Роби.

Адам Сандлер највеће изненађење на Форбсовој листи најплаћенијих глумаца у претходној години Адам Сандлер највеће изненађење на Форбсовој листи најплаћенијих глумаца у претходној години

Aдам Сандлер је последњи пут био на врху годишње Форбсове листе 2002. године. Часопис је израчунао да је Сандлер зарадио 73 милиона долара 2023. године, пре свега захваљујући уносном уговору са стриминг платформом Нетфликс.

Прошле године је глумио у наставку комедије Murder Mystery 2 и породичној драми You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah у продукцији Нетфликса, позајмио је глас главног лика у анимираној музичкој комедији Лео. Продуцирао је и кримић The Out-Laws, а тренутно се појављује у научно-фантастичној драми Spaceman.

Друга на листи глумаца са највећом зарадом била је Марго Роби, за коју је Форбс проценио да је прошле године зарадила 59 милиона долара. Ово је првенствено било захваљујући њеној главној улози у блокбастеру Барби, али и улози у филму Asteroid City Веса Андерсона и подукцији филма Saltburn Емералде Фенели.

Трећи на листи је Том Круз, који је приходовао 45 милиона долара за свој рад на акционом наставку Немогућа мисија: Одмазда – Први део, као и од продаје на сртиминг платформи прошлогодишњег Топ Ган: Маверика.

Четврто место деле Рајан Гослинг, који је зарадио 43 милиона долара за улогу Кена у филму Барби и Мет Дејмон, који је зарадио исти износ прошле године након што се појавио у Афлековом филу Air и у Опенхајмеру.

На шестом месту на листи за 2023. била је Џенифер Анистон, која је зарадила 42 милиона долара након што је глумила заједно са Сандлером у филму Murder Mystery 2 и главне улоге у серији Епл ТВ+ Јутарњи шоу. Мада треба додати да још увек има завидне тантијеме од Пријатеља.

Седмо место деле Леонардо Дикаприо и Џејсон Стетам са по 41 милион долара. Дикаприо је глумио у филму Убице цветног месеца Мартина Скорсезеа номинованом за Оскара, док је Стетам имао мног напорнију годину и снимио филмове :Operation Fortune: Ruse de Guerre, Fast X, Meg 2: The Trench и Expend4bles.

Девети на листи је Бен Афлек, који је зарадио, како се процењује, 38 милиона долара од филма Air који је продуцирала његова компаније, а који је уједно режирао и играо главну улогу. Добар део зараде је дошао и од уносног уговора са „Данкин донатсом“.

На десетом месту нашао се Дензел Вашингтон, који је зарадио 24 милиона долара првенствено захваљујући успеху наставка акционог трилера Еквилајзер 3.

Године 2022. на Форбсовој листи најплаћенијих глумаца на врху је био Тајлер Пери. Три узастопне године пре тога Двејн Џонсон је био најплаћенији глумац у Холивуду.

Када је Сандлер последњи пут био на врху листе пре више од две деценије, зарадио је 47 милиона долара пре свега захваљујући филмовима Опијени љубављу и Господин Дидс.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво