Читај ми!

Желимиру Жилнику признање „Београдски победник“, ФЕСТ је званично почео

Уручењем признања „Београдски победник", редитељу Желимиру Жилнику, отворен је 52. ФЕСТ. До 3. марта биће приказано 108 филмова из 60 земаља. У главном такмичарском програму 17 филмова, а у ревијалном, награђивани филмови на светским фестивалима и кандидати за Оскара.

52.издање омиљеног београдског филмског фестивала отвореним је прогласио његов лаурет награде "Београдски победник" за допринос филмској уметности један од наших назначајнијих и најплодонснијих аутора, чија каријера броји око 60 филмова, а ових дана завршава и нови, велики Желимир Жилник.

Увек када сам на овом фестивалу у процесу сам и гледања и учења. Дуго радим и не могу да се не сетим да направљених педесетак, шездесетак филмва не би постојало да нисам имао фантастичну креативност енергију сарадника“, истакао је редитељ Желимир Жилник.

У десетодневно уживање у најновијим остварењима седме уметности на 52.Фесту, публику је повела Бартонова академија, нови филм Алексндра Пејна, номинован за Оскара.

Претходио му је редитељски деби Радивоја Раше Буквића Још један дан.

Очекују нас нови Полански, Вуди Ален, Гароне, Каурисмаки, Софија Копола, али и бројна изненађења, под слоганом "Иди и гледај".

Волео бих да погледате што је могуће више филмова, јер ове године има толико фантастичних ауторских дела. Ваша листа најомиљенијих филмова након овог феста промениће свој изглед“, истакао је Југослав Пантелић, уметнички директор Фест-а.

Ексклузивност овогодишњег Феста је у томе што ће се на програму наћи око 50 филмова који неће имати редовну биоскопску дистрибуцију. Тако да је ово јединствена прилика да их погледамо.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво