Вечерас премијера Кустуричиног филма на 73. Мостри

Филмски фестивал у Венцији улази у завршницу. Вечерас, последњег такмичарског дана, премијерно ће бити приказан филм Емира Кустурице „На млечном путу“ у коме једну од главних улога тумачи Моника Белучи.

У години када поједини српски филмови остварују запажене наступе у оквиру бочних програма светских фестивала А категорије, врхунац тог таласа свакако је вечерашња светска премијера Кустуричиног филма На млечном путу у главном такмичарском програму 73. Мостре.

После Завета из 2007. могло би се рећи да је реч о повратничком филму двоструког канског победника, редитеља који је у Венецији освојио Златног и Сребрног лава. После девет година, Кустурица је снимио свој девети играни филм који је настајао три године.

Пре свечане премијере, филм ће први видети новинари, уследиће потом још једна пројекција за новинаре, а затим и званична конференција за медије на којој ће се представити редитељ који тумачи и главну улогу заједно са партнерком, италијанском и светском звездом, Моником Белучи.

Најављен је као епска авантура, прича о љубави и рату инспирисана Кустуричином приповетком У змијском загрљају из књиге Сто јада. Од глумаца, свечаној премијери присуствоваће и Слобода Мићаловић која игра главну супарницу Монике Белучи.

На млечном путу снимљен је као српско-британско-америчка копродукција и филм је до сада продат у 20 земаља. Светска премијера на Мостри добра је препорука за потенцијалне дистрибутере који ће имати прилику да на венецијанскоим Лиду погледају филм. Фестивал се званично завршава сутра увече доделом награда, о којима одлучује жири предвођен британским редитељем Семом Мендесом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво