Читај ми!

Бонд би умро већ у седмом минуту „Скајфола“

Меци, ножеви, ударци, падови, отрови и алкохол. Ништа не може наудити најпознатијем филмском шпијуну Џејмсу Бонду, који је, једноставно, бесмртан. Он је попут трске која се савија, али се никада не ломи под све жешћим налетима непријатеља.

Уосталом то доказују и сами глумци који су тумачили славног агента 007: Шон Конери (84), Роџер Мур (87), Тимоти Далтон (71), Пирс Броснан (62) и Данијел Крејг (47), који су сви, осим једног, још увек живи и здрави.

За разлику од негативаца који више нису међу нама: Џозеф Вајзман (Доктор Но), Ричард Кил (Шпијун који ме је волео) или Џефри Холдер (Живи и пусти друге да умру).

У жељи да тестира овај „медицински феномен“, британски магазин Тотал филм позвао је групу лекара да са становишта струке анализирају последњи наставак франшизе - Скајфол из 2012. године.

Њихов одговор је био више него јасан: Џејмс Бонд би умро већ у седмом минуту филма да се сцена одиграла у правом животу.

Подсетимо, Бонд је погођен у груди метком са осиромашеним уранијумом. Све и да је преживео, у шта лекари дубоко сумњају, наводећи да би му такав пројектил разнео плућа, уранијум би изазвао галопирајући облик рака.

Како било, неколико минута касније свакако би поломио врат приликом скока с крова воза у реку, неколико десетина метара ниже.

У 31. минуту, 007 одлучује да сам себи извади уранијумски метак из грудног коша. Премда је у филму хируршка операција успешно изведена, лекари наводе да би се због обилног крварења Бондова авантура ту и завршила.

Према писању Тотал филма, агент њеног величанства не би преживео ни пад кроз залеђено језеро: једноставно би подлегао хипотермији.

Пре него што је Скајфол ушао у биоскопе, један од обожавалаца франшизе Гордон Стрејнџер израчунао је колико пута је пуцано у Џејмса Бонда.

„Према мојим прорачунима, Бонд је био мета најмање 4.662 пуцња“, навео је он у магазину Њу сајентист, додавши да је сваки пут постојало бар пет одсто шанси да буде смртно погођен. Вероватноћа да Џејмс Бонд преживи до 1962. године до данас равна је нули, био је његов закључак.

Славни шпијун је ипак успео да сам ликвидира чак 387 људи, што је, треба признати, више него импозантан број.

Осим на метке, Бонд је отпоран и на цирозу. Три британска лекара забавила су се рачунањем количине алкохола које је овај јунак прогутао током својих перипетија. А резутат је драматичан: са 92 јединице алкохола седмично, Бонд је права пијаница.

„С обзиром на количине које конзумира, Џејмсу Бонду прети озбиљан ризик од цирозе и превремене смрти“, истичу истраживачи у часопису Бритиш медикал џурнал.

Број испијених вотка-мартинија је такође неспојив са његовом физичком и менталном формом, као уосталом и са његовим сексуалним перформансама.

Они зато љубазно саветују Бонду да крене под хитно на лечење од алкохолизма. Тешко је, међутим, поверовати да ће њихов савет бити услишен, јер за Бонда постоји само један мото: „Умри други дан“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво