Композиције Арсенија Јовановића на Берлиналу

Филм америчког редитеља Теренса Малика "Knight of Cups", који учествује у трци за Златног медведа на 65. Берлиналу, садржи музику композитора и редитеља из Србије Арсенија Јовановића.

Арсеније Јовановић је са Маликом сарађивао на још неколико филмова у протекле две деценије.

У новом остварењу заступљено је шест његових композиција, а то су: Farewel Lament of an Old Family Fridge Before It Sank Into The Sea, Prophecy of the Village KremnaSogno di un automobile, In Search of Galiola, Searching for a Serene Sphere и Approaching, преноси Танјуг.

Сарадња Јовановића и Малика започела је филмом Танка црвена линија (1998), у којем је заступљена композиција Prophecy of the Village Kremna (Креманско пророчанство). Настављена је у филму Ка чуду, који је премијерно приказан 2012. на фестивалу у Венецији.

Потом су се четири Јовановићеве композиције нашле у Маликовом филму Дрво живота који је 2011. године добио Златну палму у Кану.

Иначе, Јовановићева композиција Sogno di un automobile (Сан једног аутомобила) награђена је 2013. године на Њујоршком међународном фестивалу радио програма, а настала је на основу снимака из тунела Дубовица на Хвару и оближњем селу, које је претворио у музичку структуру.

Јовановић је прихватио позив да ове године буде у жирију тог фестивала на којем је награђен Бронзаним трофејем и 2014. године за композицију Midsummer Night's Dream in Tunnel Dubovica on Island of Hvar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво