Снимају се „Машиновође“

Играни филм радног наслова „Машиновође“, у копродукцији РТС-а и продуцентске куће „Зилион филм“, снима се у Београду. Мелодраматична прича о животу машиновођа, њиховог усамљеничког позива и доживљајима који они носе.

Духовита људска сага о љубави радног наслова Машиновође, прича је о усамљеном човеку у кабини локомотиве, о љубави оца и сина који су се на прузи срели и наставили живот заједно. Поносни унук машиновође краљевске железнице Милош Радовић потписује филм као сценариста и редитељ.

Машиновође су прича о машиновођама, о њиховом животу. Лазар Ристовски и ја смо хтели да направимо драму, али су нас машиновође наговориле да унесемо једну количину хумора. Биће то трагикомичан, дирљив и весео филм“, каже Радовић.

Продуцент, главни глумац и син железничара Лазар Ристовски тумачи лик машиновође Илије који је у младости изгубио жену на прузи и од онда живи сам.

„Једног дана на прузи налази малог Симу, кога спасава и он га одгаја“, открива неке од детаља приче Лазар Ристовски.

У филму Милош Радовића, осим Ристовског, једну од главних улога тумачи Мирјана Јоковић. Први пут на филму Петар Кораћ у лику Симе.

„Ја сам случајан син Илије, кога игра Лазар Ристовски који ме спасава од самоубиства које сам кренуо да починим - једна занимљива, али врло комплексна улога“, описује своју прву филмску улогу Петар.

На великом платну и малим екранима до краја године публика ће открити тајну о машиновођама из овог филма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво