Читај ми!

Стижу „Капетан Филипс“, „Малавита“ и „Витез Расти“

Биоскопски репертоар ће од четвртка, 14. новембра, бити богатији за емотивну причу о Капетану Ричарду Филипсу, кога су пирати из Сомалије држали за таоца, мафијашу Фреду који је оцинкарио целу своју екипу, и немачки анимирани филм који се уз много хумора бави темама као што су пријатељство и храброст.

У домаћим биоскопима ће се од четвртка, 14. новембра наћи филмови прослављених редитеља - Пола Гринграса Капетан Филипс и Лика Бесона Малавита и немачки анимирани филм Витез Расти три-де, саопштили су домаћи дистрибутери „Так“ и „Мегаком филм“.

Капетан Филипс је приказ стварног догађаја из 2009. године. Редитељ Пол Гринграс осликао је истиниту и веома емотивну причу о Капетану Ричарду Филипсу, кога су пирати из Сомалије држали за таоца.

У срцу сукоба капетана Филипса и вође пирата Мусеа, осликава се јаз између оних који су део уносних послова и међународне трговине и оних који су ван тога.

Познати глумац Том Хенкс припремао се за улогу тако што је прво упознао Ричарда Филипса, по чијој књизи је филм рађен.

„За мене је то било невероватно“, рекао је Хенкс и додао „човек који је доживео такво застрашујуће искуство, успео је поново да се врати океану“.

У филму поред Хенкса играју Кетрин Кинер, Макс Макартини и Беркхад Абди.

Редитељ Лик Бесон снимио је филм Малавита по хумористичком роману француског писца Тонина Бенаквиста. Оскаровца Роберта Де Нира привукла је интересантна тема и радо је прихватио улогу Фреда Манцонија, шефа мафије и потом заштићеног сведока.

„Ово је занимљив мафијашки жанр, базиран на књизи. Фред је тип који је оцинкарио целу своју екипу. Иако прича делује надреално, ликови се могу пронаћи и у стварности, поготово када је реч о политичарима.“

У филму играју и Мишел Фајфер и Томи Ли Џонс.

Са 9. „Кидс феста“ на редовне биоскопске репертоаре стиже немачки анимирани филм Витез Расти три-де, занимљива комбинација средњег века, приче о рециклирању и необичних ликова. Овај немачки анимирани филм се уз много хумора бави темама као што су пријатељство и храброст.

Витез Расти 3D, који ће се на биоскопском репертоару наћи од 14. новембра, у Немачкој је првог викенда у биоскопима био међу пет најгледанијих филмова, гледало га је преко 700.000 гледалаца, а синхронизован је на српски језик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво