Читај ми!

Недеља српског филма у Израелу

Пројекцијом „Кругова“ Срдана Голубовића, у Тел Авиву је почела недеља српског филма. У организацији Филмског центра Србије, Амбасаде Републике Србије у Израелу и Кинотеке у Тел Авиву, а уз подршку Друштва израелско-српског пријатељства до 22. октобра биће приказано осам нових остварења.

Покретне слике из Србије, у три израелска града Тел Авиву, Хаифи, Јерусалиму. Намера је да се тамошњој публици представе најновије тенденције наших аутора и да се побољша размена између две кинематографије.

Директор Кинотеке Тел Авива, Арон Гарбуз, каже да је филмове бирао по томе колико је уживао док их је гледао.

„Настојао сам да покажем разноврност жанра у српској кинематографији од анимације преко хорора, породичних драма до теме холокауста“, објашњава Гарбуз.

В.Д. директора Филмског центра Србије, Милан Лучић, рекао је да је на њега највећи утисак оставио број људи који је дошао да гледа филмове.

Упознавање израелске публике са новим српским филмом, поспешује и присуство наших аутора и глумаца отворених за дискусије након пројекција.

Глумица Аница Добра каже да има утисак да су људи у Израелу врло заинтересовани, а њихова питања после пројекција, како каже, довољно говоре о жељи да доживе нешто ново.

„Веома сам задовољан пријемом публике, а сматрам и да је ово још једна прилика за сарадњу српског и израелског народа и да би ово треба да постане традиција“, истиче глумац Небојша Глоговац.

Осим Кругова, филмофили у Изреалу видеће и остварења Кад сване дан, Смрт човека на Балкану, Љубав и други злочини, Монтевидео, бог те видео, Бели бели свет, Непријатељ и Едит и ја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво