Читај ми!

Јелена Јовичић амбасадорка „Кидс феста“

Девети Дечији филмски фестивал има и своју амбасадорку – глумицу Јелену Јовичић која поручује да они имају једну бајку за вас, али се она не дешава иза седам гора и седам мора, већ у вашем најближем биоскопу.

Глумица Јелена Јовичић, чланица ансамбла Позоришта на Теразијама и звезда представа Чикаго, Продуценти, Грк Зорба, амбасадорка је 9. Дечијег филмског фестивала „Кидс фест“, који се ове године одржава од 14. до 20. октобра.

Ова глумица, позната и по улози у ТВ серији Војна академија, емитованој на РТС-у, након краће паузе се ове сезоне враћа у позориште.

„Иза седам гора и седам мора, у далеком царству... тако обично почињу бајке, зар не? И ми имамо једну бајку за вас, али се она не дешава иза седам гора и седам мора. Дешава се, заправо, у вашем најближем биоскопу!“, поручује амбасадорка 9. „Кидс феста“ у поруци упућеној посетиоцима фестивала.

„Сваки биоскоп део је једног важног и огромног царства – филмског царства. Ову необичну земљу настањују глумци, редитељи, сценаристи, сниматељи, аниматори, стручњаци за специјалне ефекте, музичари, сценографи, статисти, и још много њих за чија занимања можда нисте ни чули. То царство чине и њихова дела – филмови свакакве сорте! Играни и анимирани, три-де и 'обични', документарни, авантуре, комедије, са специјалним ефектима и без њих...“, истиче Јелена.

„Филмова има толико врста и у толиком броју да свако може да изабере нешто за себе. Не сећам се да сам икада упознала некога ко не воли филмове. А ви?“, додаје она.

„Кидс фест“ ће, као и сваке године, публици представити занимљиве филмске премијере филмова из Данске, Немачке, Француске, Норвешке, Шпаније, Белгије, Канаде, Израела, Бразила.

Већи део ових остварења приказан је на познатим светским фестивалима кинематографије за децу, а на „Кидс фесту“ наћи ће се синхронизовани на српски језик.

Фестивал ће бити одржан у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, као и преко 30 градова широм Србије, а цене карата за биоскопске пројекције и ове године биће веома приступачне, посебно за групне посете.

Адреса званичног сајта Дечијег филмског фестивала је www.kids-fest.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво