Читај ми!

Биоскопско путовање у свемир: „Гравитација“

Након светске премијере на венецијанском фестивалу, у домаће биоскопе стигло је спектакуларно три-де путовање у свемир „Гравитација“. Алфонсо Куарон, мексички редитељ са холивудским искуством, главне улоге је поверио Сандри Булок и Џорџу Клунију.

Дуго очекивани филм Гравитација, дело мексичког редитеља са холивудским искуством Алфонса Куарона, не може у потпуности да се припише научно-фантастичном жанру, с обзиром на то да живимо у времену када је одлазак у свемир и боравак ван Земље готово обична вест.

Метафора о свемиру као извору сазнања и новом рођењу, испричана је једноставно. Прича је линеарна са само два лика.

Искусан пар астронаута (које тумаче Сандра Булок и Џорџ Клуни) у фаталној мисији, након уништења летелице лебди у далеком, мрачном простору са фасцинантним погледом на Земљу - за главне јунаке потпуно недостижну.

„Сандра је имала тежи посао, тренирала је и вредно је радила. Ја сам се провлачио. Одрастао сам у време такмичења одласка у свемир. Одувек сам волео идеју о истраживању свемира и осећам страхопоштовање према људима који то раде“, каже Џорџ Клуни.

У драми са елементима психолошког трилера, Сандра Булок је потпуно сама током последњих 60 минута филма.

„Док сам радила на лику питала сам се како бих поступила у ситуацији да останем сама у свемиру. Није лако ни за глумца да буде сам без интеракције са другим човеком. Ипак оно што покреће је жеља да се угледа светло на крају тунела“, објашњава Булокова.

Гравитација је врхунско остварење о борби за живот по сваку цену, чак и када је живот горак и бесмислен.

Осим тога, оцењена је као технички и визуелно најсавременији филм снимљен до 2013. године.

Фантастичне сцене у пространствима одузимају дах, јер гледаоцима пружају осећај као да су у свемиру.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво