Читај ми!

Стигли Оскари за специјалне ефекте

Најбољи на пољу специјалних ефеката и техничких достигнућа филма, са Ричардом Молом и тимом студија „Дримворк“ на челу овенчани су признањима на традиционалној свечаности уочи главне доделе Оскара.

Две недеље пре главне доделе Оскара, тим најбољих стручњака који ствара магију седме уметности, награђује се за допринос споја науке, технике и маште који на платну одржавају снове публике живим.

Церемонија на којој Америчка филмска академија награђује творце разних специјалних ефеката одржана је у суботу вече, као и сваке године уочи главне доделе ових признања.

На свечаности, чији су домаћини били Крис Пајн и Зои Салдана, звезде Звезданих стаза из 2009. године, подељено је девет плакета и других признања која су отишла у руке 25 појединаца.

Међу награђенима је и тим студија „Дримворк" чији су светлосни ефекти коришћени у Шреку, Мадагаскару и неколико других анимираних филмова ове компаније.

Један од добитника је и Ричард Мол који је овенчан Оскаром за проналазак преносног уређаја за размештање светлости под називом "Matthews Max Menace Arm" који је коришћен у више од 300 филмова.

Свечана 85. додела Оскара биће одржана 24. фебруара у театру „Долби" у Лос Анђелесу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво