Филмски празник за децу

Малишани широм Србије имаће прилику да погледају најновија светска остварења посвећена управо њима у оквиру овогодишњег „Кидс феста“ који почиње сутра и траје до 21. октобра.

Фестивал „Кидс фест" у понедељак отвара врата најмлађим филмофилима у Србији. Са идејом да осми пут прикаже најквалитетнија остварења из целог света у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и другим градовима, до 21. октобра представиће 13 нових филмова.

Манифестација у свету распрострањена, а код нас јединствена, припрема будућу филмску публику да осети чари покретних слика на великом платну у биоскопској сали. 

И ово фестивалско издање биће прилика за сусрет са занимљивим документарцима о природи који се ретко нађу на репертоару, попут британског Краља пингвина и француског Бени се враћа кући.

Анимирани филмови традиционално привлаче пажњу публике „Кидс феста". Овога пута то ће учинити Гумени Тарзан у три-де техници, затим перуанска Прича о делфину сањару, чешке Играчке са тавана, као и Марко Макако, забаван шпански филм којим почиње „Кидс фест".

На свечаном отварању биће проглашен победник конкурса „Сними свој филм - Моје школско".

„Поносни смо на конкурс који је трајао 20 дана, а на који је пристигло 130 филмића. Прилично велики одзив нам даје веру да радимо праву ствар. Када 'Кидс фест' почне, такође, на њему се дешавају едукативне радионице које нас уче како да будемо бољи или да унапредимо оно што смо већ научили", истакао је уметнички директор Фестивала Игор Станковић.

„Кидс фест" представља и филмове занимљиве старијем школском узрасту - приче о пријатељству, љубави и узбудљиве мистерије и авантуре.

Издвајамо француски хит Рат дугмића заснован на једном од најпознатијих романа за децу, као и холандске игране филмове приказане на фестивалима у Берлину и Торонту Каубој, Тата, врати се кући и Мали вукодлак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара