Државни посао – кренули да га награде па схватили да шест година није долазио на посао

Жакуин Гарсија је кажњен у износу своје једногодишње плате након што се чак шест година није појавио на послу у државној компанији. Да ствари буду још бизарније, његова канцеларија је била прекопута шефове.

Државно запослење у многим земљама важи као најпожељније, јер је често случај лабавијег надзора запослених и њихових радних навика. О томе најбоље сведочи и невероватан случај 69-годишњака из Шпаније који пуних шест година није дошао на посао.

То чак није ни најчуднији део, јер нико ни приметио да Гарсија никада није на послу, иако је редовно примао плату, а канцеларија му је била смештена прекопута шефове.

Гарсијин посао био је надгледање градње погона за прочишћавање отпадних вода. Компанија га је тужила, али је Гарсија одлучно одбацио све оптужбе уз тврдњу да је на радном месту био жртва мобинга.

Суд је пресудио у корист послодавца, а Гарсију казнио са 27.000 евра, колико износи његова једногодишња нето плата. С обзиром на то да је за шест година примио 162.000 евра, Гарсији се ленчарење и те како исплатило.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво