Како изгледа помама храњења десетина ајкула

Породица која је отишла на излет на плажу у Панама Ситију на Флориди присуствовала је надреалној сцени храњења десетина ајкула.

Блејк и Тајра Витлоу поставили су на Јутјубу снимак, који су описали као „нешто најлуђе што су видели у животу“. Испред њих, у реалтивној плиткој води, одједном је кренуло помахнитало храњење десетине ајкула. 

Испрва, њихово четворо деце било је у води на гуменом чамцу, али су брже, боље побегла на плажу.

Што је, како каже Френк Шварц биолог и стручњак за ајкуле, било најпаметније јер ајкуле неће у таквом стању да разазнају између људи и свог плена.

Шварц је рекао да је тешко индентификовати која је тачно врста ајкуле на снимку, пошто се не могу јасно видети обележја која помажу при разликовању.

Џорџ Бурџис, који проучава ајкуле на Природњачком музеју у Флориди, процењује да је на снимку било око 50 ајкула које су јуриле јато ципола и сатерале га у плићак. Онда је, према његовим речима, кренуло храњење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара