Читај ми!

Окупација Британије: Долазе Арје, Сансе, Тириони!

Све више родитеља у Великој Британији за дете бира име неког од јунака серије „Игра престола“. Највише има Арји, чак 187! Међу најпопуларнијим именима су и Санса, Кетлин, Калиси, Тирион.

Фантастична сага Игра престола залудела је фанове у Великој Британији где свака нова сезона бележи рекорде гледаности. Имена јунака ове измишљене борбе за власт над Седам краљевстава полако су се увукла у британску свакодневницу толико да више никога не чуди што родитељи све чешће бирају баш њих за своје бебе.

Према писању Гардијана, који се позива на податке Националног статистичког завода, најзаступљенија су имена породице Старк. Тако је прошле године, 187 девојчица названо Арја, пет Санса, а три Кетлин.

Нико, међутим, није добио име по злој краљици Серсеј.

Педесест парова одлучило се да своје ћерке назову Калиси, док су свега четири девојчице назване по другом имену ове необичне јунакиње - Денерис.

Код дечака је, пак, избројано шест Тириона и 11 Теона.

Серија Игра престола није једина која инспирише британске родитеље.

Имена Волтер и Скајлер (ликови из Чисте хемије) су постала знатно заступљенија: 72 дечака је добило име по професору који постаје наркодилер, а 58 девојчица по његовој жени.

Ни популарност имена из серијала књига и филмова о Харију Потеру не јењва. Дрејк и Сиријус предњаче, а запажен је и известан број „фудбалских имена“ као што су Тијери и Кристјано.

За оне мање екстравагантне, најпопуларнија имена за девојчице у Великој Британији су Амелија, Оливија и Емили, док је код дечака Хари уступио место Оливеру и Џејку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво