Читај ми!

Ove godine moguća dva poskupljenja cene gasa

Dvoje dece stradalo je u požaru koji je izbio jutros u porodičnoj kući u Staroj Moravici. Nastradala deca su uzrasta jedne i tri godine. Dvoje dece je uspelo da se spase. Porodica koju je ova tragedija pogodila ima osmoro dece, a četvoro je bilo u školi u trenutku požara. Istraga će utvrditi detalje nesreće, kao i to gde su bili roditelji stradale dece. To je druga tragedija za tri dana. U Novom Pazaru je u nedelju život izgubilo četvoro dece.

Madrid ostaje pri svom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost i brani potrebu da se pitanje teritorije Kosova rešava dijalogom Beograda i Prištine, saopštilo je špansko Ministarstvo spoljnih poslova. Kako se navodi - iako je pozitivno što su se i Beograd i Priština usaglasili oko teksta Predloga bez ikakvih izmena, na razgovorima u Briselu krajem februara - naglašava se da čvrstog dogovora neće biti bez jasnog plana kako da se on sprovodi.

Ove godine nas očekuje sigurno jedno, a verovatno i dva poskupljenja gasa, najavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović na Kopaonik biznis forumu. Biće dovoljno svih energenata, a uprkos poskupljenju u januaru država je uspela da cene struje i gasa za domaćinstva budu najniže u Evropi, poručila je ministarka Dubravka Đedović.

U Ukrajini se vodi bitka za Bahmut, gde su žestoke ulične borbe. Kijev ponavlja da se ukrajinska vojska neće povući, iako je opkoljena ruskom vojskom koja kontroliše polovinu grada. Ukrajincima je otvoren samo zapadni prolaz, a agencija Frans pres prenosi da se povlače u malim grupama. Granatiranje otežava evakuaciju civila. Obe strane trpe gubitke u ljudstvu i opremi. Šef grupe Vagner kritikuje Moskvu što ne šalje dodatnu municiju.

U Francuskoj ponovo štrajkovi protiv reforme penzionog sistema. Blokirani su železnički i metro saobraćaj, rafinerije nafte, proizvodnja električne energije je smanjena, a većina škola je zatvorena. Vlada Emanuela Makrona ne odustaje od plana da granicu za odlazak u penziju pomeri sa 62 na 64 godine.

U 27-om kolu Evrolige, košarkaši Partizana igraće večeras u Bolonji protiv Virtusa. Duel počinje u 20 časova i 30 minuta. Crvena zvezda sutra dočekuje ekupu Anadolu Efes.

Urednik emisije: Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Marica Serdar.

Producent: Bojana Tufegdžić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво