Читај ми!

Трстеник: Украшена јаја на аукцији за помоћ болесној деци

У сусрет највећем и најрадоснијем хришћанском празнику и ове године у Трстенику хуманитарна аукција васкршњих јаја. Прикупљена средства намењена су за помоћ породицама са болесном децом.

На првој аукцији пре 18 година лицитирана су права јаја. Са жељом да се уметнички, и печат душе које свако од њих носи заувек сачува, прешло се на дрвена. Међју педесет изложених, рађених најразличитијим техникама украшавања, и ове године нашли су се радови академских уметника, сликара аматера, ђака, предшколаца.

"Богу хвала већ пету годину наш атеље манастира Велућа учествује на аукцији васкршњих јајаја и желимо да допринесемо овој манифестацији. Ове године тема нашег учешћа су српске светитељке и српске свете жене", каже Теодора Спасојевић, игуманија манастира Велуће.

"Ово је увек емотивно. Та средства иду најдражим бићима. Деци чији родитељи немају довољно средстава да одвоје за њихово лечење, и ја се надам да ћемо ми и ове године бити успешни", каже Радоје Димитријевић из Клуба ликовних стваралаца из Трстеника.

Вођени слоганом акције да "и кап људске доброте, од срца, с љубављу дата и највећи сан претвара у стварност“ хумани Трстеничани су од прве аукције до данас помогли преко 60 породица.

"У духу ових васкршњих празника једна лепа ствар, људи који лицитирају, људи добре воље се сваке године повећавају. Тако да и ове године смо премашили цифру од пола милиона што је нама посебно драго, а сигуран сам да ће то и обрадовати породице за које смо новац скупљали", каже Владимир Јевтић, директор ТО Трстеник.

"Конкретно данас помоћ је прикупљена за три породице са децом. Ради се о породицама које су са значајним или вишеструкцим проблемима у функционисању, ради се о проблемима здравствене природе, породичне, социјалне, тако да заиста пуна је сатисфакција што је овакав одзив и што је оволико новца прикупљено", наводи Владимир Антић, директор Центра за социјални рад Трстеник.

Почетни износи и на овогодишњој аукцији су увек вишеструко увећани, а најскупље васкршње јаје достигло је цену од 37.000 динара.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара