У Ваљеву отворен модеран геронтолошки центар

Деценију и по од почетка изградње, Геронтолошки центар у Ваљеву данас је свечано отворен. То је један од најмодернијих државних домова за старе у Србији.

У новим модерним условима и опремљеним собама и апартманима новог Геронтолошког центра у Ваљеву биће смештено 100 корисника. Имаће потпуни комфор и услуге социјалне и здравствене заштите.

"Дом је ко хотел А категорије. Народ је мислим врло фини, добар, лепо урађен нема шта, ја се надам да ће нам ово бити опоравак", каже наш саговорник.

Саговорница додаје: "Много лепо, фино, млад свет, све је савршено".

Иако се чекало, слажу се да је савршено. „Ја мислим да је један од најбољих у Србији", наводи саговорница.

Држава је пре три године издвојила 1,2 милијарде динара за коначан завршетак Геронтолошког центра. Његова изградња је од 2009. године у неколико наврата прекидана и настављана, а објекат је пропадао десетак година.

"Ови објекти нису питање само неких грађевина и неких пара које смо утрошили рекао бих у доброј намери и са јасним циљем. Ово је нешто што мења крвну слику наше државе, што мења и поправља слику и утисак, квалитет живота и у Ваљеву и у Колубарском округу. Незамисливо је било за Србију да може да овако ојача да отвара овакве Геронтолошке центре", истиче Милош Вучевић, председник Владе Србије.

Геронтолшки центар у Ваљеву површине је 6300 квадрата. Први корисници уселиће се за десетак дана. До сада је поднето око 60 захтева за боравак у овој модерној установи.

Корисницима на услузи у пуном капацитету биће око 50 запослених.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије