РХМЗ: За Нову годину без падавина

У већем делу Србије у уторак се очекује слабљење и престанак падавина, док ће у Београду пре подне бити кише уз облачно време, а поподне следи делимично разведравање. Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода за Нову годину и прве дане 2020. очекује нас суво и хладно време.

У већем делу Србије у уторак ће падати киша, а на планинама снег. Поподне се очекује престанак падавина, најпре у западним и северозападним, а и у централним, источним и јужним деловима Србије.

У Београду ће током првог делу дана бити облачно са кишом, а поподне следи делимично разведравање.

Јутарња температура кретаће се између трећег и седмог подељка, док ће максимална температура биди од пет степени на југоистоку до 10 степени на западу и северозападу земље.

Најнижа температура у Београду пет, а највиша дневна девет степени.

У већем делу земље у уторак ће дувати јак ветар, брзине удара до 15 метара у секунди. Ветар ће поподне и увече бити у слабљењу.

Дежурни прогностичар РХМЗ-а Мирјана Гулан каже за РТС да просечне дневне темепратуре нису необичне за крај децембра.

"Приближавамо се вредностима које су у границама просека за крај децембра. Просек у Београду је од 4 до 8 степени. Ако погледамо прогнозу за Београд у наредних 5 дана, приближавамо се температурама које су карактеристичне за ово доба године", рекла је Гуланова.

За викенд се, како је напоменула, очекује осетнији пад температуре.

"Тада се може очекивати снег и у нижим пределима. Најмања вероватноћа за падавине је на северу", казала је Гуланова.

Према њеним речима, последњи прогностички материјали, углавном су усаглашени да ће за Нову годину бити суво и хладно време и хладно, како у Београду, тако и у већем већем делу земље.

Првих дана 2020. године следи блажи пораст температуре и суво време.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво